Au intrat și americanii în Rusia? O imagine controversată cu „băieții în Kursk” i-a enervat pe ruși: Gruparea privată FOG luptă alături de ucraineni

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Centrul pentru Combaterea Dezinformarii - Ucraina
Foto: Centrul pentru Combaterea Dezinformarii - Ucraina

Propaganda rusă a luat foc și susține că în Kursk, pe teritoriul rus, alături de forțele armate ale Ucrainei, luptă și o grupare de „mercenari americani”. E vorba de FOG sau Forward Observation Group, care a postat pe pagina oficială o imagine foto cu „băieții în Kursk”.

Prezența grupării private Forward Observation Group (FOG) în Ucraina nu e vreun secret. Dar de data asta se merge mai departe și se arată că „mercenarii americani” au intrat pe teritoriul rus. Referirea e desigur la operațiunea Kursk, declanșată de ucraineni pe data de 6 august.

Imaginea foto care a făcut valuri a fost postată chiar pe pagina oficială a Forward Observation Group (FOG), cu o descriere simplă: „Băieții în Kursk”. În imagine sunt trei luptători FOG, cu banderole albastre, în fața unui vehicul blindat de luptă, în aer liber.

1. Compania p... (fog-forward-observation-group-fog-companie-privata-sua-in-kursk-rusia_78042800.jpeg)

Compania privată americană FOG sau Forward Observation Group. Imagine publicată cu descrierea „Băieții în Kursk”. Photo source: FOG

Imaginea a fost preluată de RIA Novosti. Publicația rusă susține că datele de geolocalizare arată că cei trei luptători ai companiei private se află pe teritoriul Rusiei.

Mai multe canale de propagandă pro-Kremlin au preluat informația și au alimentat scenariul fals potrivit căruia războiul de agresiune declanșat de Rusia împotriva Ucrainei e de fapt un război de apărare declanșat de Occident împotriva Rusiei.

În urma contraofensivei demarate acum aproximativ două săptămâni, Ucraina a dus pentru prima dată războiul pe teritoriul inamicului său. În ciuda acestui fapt, Rusia încă controlează vaste porțiuni din estul și sudul Ucrainei. În schimb ucrainenii au preluat controlul a peste 80 de localități din teritoriul Rusiei. 

 

Despre compania privată americană Forward Observation Group (FOG). De la atenție pozitivă la controverse

 

Forward Observation Group (FOG) este o companie privată americană care oferă servicii de securitate, consultanță în domeniul apărării și instruire tactic-operativă. Compania este cunoscută pentru furnizarea de servicii specializate care se adresează în principal forțelor armate, forțelor de ordine și organizațiilor guvernamentale.

De asemenea, Forward Observation Group este implicată în instruirea persoanelor fizice și grupurilor private interesate de operațiuni tactice și de apărare personală.

Compania a fost înființată de veterani militari cu experiență în forțele speciale și operațiuni de recunoaștere, ceea ce îi conferă o expertiză considerabilă în domeniul tactic. FOG este recunoscută pentru programele sale de antrenament intens, care includ tehnici de supraviețuire, manevre tactice, utilizarea armamentului și instruire în medii cu risc ridicat.

Forward Observation Group a câștigat atenție atât pozitivă, cât și controversată, datorită implicării sale în diverse operațiuni și evenimente, inclusiv în zone de conflict sau în cadrul protestelor și mișcărilor sociale din Statele Unite. De asemenea, compania este cunoscută pentru prezența sa activă pe platformele de socializare, unde promovează cultura tactică și oferă o privire asupra activităților și filozofiei sale.

Această combinație de expertiză tactică, instruire specializată și prezență media a făcut din Forward Observation Group o companie notabilă în sectorul său, atrăgând atât susținători, cât și critici.

CITEȘTE ȘI: Trofee în Rusia: Ucraina a reușit să captureze pe teritoriul rus inclusiv două tancuri T-90M „Proryv”, cel mai modern tanc rusesc (Foto/Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel