Coreea de Nord, sperietoare regională: Au început exercițiile militare comune ale SUA, Coreei de Sud și Japoniei

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ilustrativ. Nava de patrulare BRP Andres Bonifacio (PS 17) a Marinei Filipineze, distrugătorul USS Ralph Johnson (DDG 114) din  clasa Arleigh Burke, nava Marinei Japoniei JS Kirisame (DD 104) și fregata de clasă Halifax a Marinei Regale Canadei HMCS
Foto ilustrativ. Nava de patrulare BRP Andres Bonifacio (PS 17) a Marinei Filipineze, distrugătorul USS Ralph Johnson (DDG 114) din clasa Arleigh Burke, nava Marinei Japoniei JS Kirisame (DD 104) și fregata de clasă Halifax a Marinei Regale Canadei HMCS Montreal (FFH 336) / Foto: Comandamentul Indo-Pacific al SUA

Coreea de Sud, Statele Unite și Japonia au lansat primul exercițiu trilateral cuprinzător „Freedom Edge”, care are loc în apele internaționale de la sud de insula sud-coreeană Jeju.

Seul, Washington și Tokyo efectuează un amplu exercițițiu de trei zile. „Freedom Edge” implică, printre alte nave, distrugătorul sud-coreean Seoae Ryu Seong-ryong, port-elicopterul JS Ise din clasa Hyuga și un distrugător din clasa Atago, echipat cu sistemul de luptă Aegis, ale Marinei Japoniei, precum și transportatorul american cu propulsie nucleară Theodore Roosevelt, potrivit unei declarații trilaterale emise de Comandamentul Indo-Pacific al SUA.

Exercițiile militare implică avioane, elicoptere și nave, care for efectua exerciții comune cu portavionul american USS Theodore Roosevelt (CVN-71), distrugătorul sud-coreean Soe Ryu Sung Ryong, port-elicopterul JS Ise și distrugătorul din clasa Atago.

Exercițiile se desfgășoară în apele internaționale la sud de insula Jeju din Coreea de Sud,  în timp ce Coreea de Nord efectuează, în mod repetat, teste cu rachete balistice.

 

Primele exerciții de tip cuprinzător

 

Exercițiul se va concentra pe apărare în cooperare împotriva rachetelor balistice, apărare aeriană, război antisubmarin, căutare și salvare, interdicție maritimă și antrenament cibernetic defensiv.

Caracteristica acestor exerciții se reflectă în versatilitatea lor.

Agenția notează că Coreea de Sud, Statele Unite și Japonia au efectuat anterior exerciții trilaterale doar în aer sau pe mare, dar nu în mai multe zone simultan. Noul format de exerciții multilaterale include noi domenii, inclusiv spațiul cibernetic.

În cadrul exercițiului din 29 iunie, cele trei țări își vor exersa abilitățile în apărarea antirachetă și aeriană, războiul antisubmarin și interceptarea inamicilor pe mare. Reprezentanți din Coreea de Sud, Statele Unite și Japonia vor desfășura și cursuri în domeniul cibernetic.

Seulul a spus că țările care participă la exerciții își vor extinde domeniul de aplicare. Numele actualelor manevre Freedom Edge provine dintr-o combinație a două exerciții - Freedom Shield și Keen Edge - pe care Statele Unite le desfășura, separat, cu Republica Coreea și, respectiv, Japonia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel