Atacatorul de la mitingul lui Trump a fost ucis de un lunetist al Secret Service, potrivit oficialilor americani (Foto/Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Un tânăr de 20 pe nume Thomas Matthew Crooks a fost identificat ca fiind suspectul care a tras asupra lui Donald Trump la mitingul său din Pennsylvania. Sursa foto: X.
Un tânăr de 20 pe nume Thomas Matthew Crooks a fost identificat ca fiind suspectul care a tras asupra lui Donald Trump la mitingul său din Pennsylvania. Sursa foto: X.

Un presupus atacator care a deschis focul în timpul unui miting al fostului preşedinte al SUA, Donald Trump, organizat sâmbătă în Butler, Pennsylvania, a fost împușcat mortal de un lunetist al Secret Service, au declarat autoritățile. Un participant la miting a fost ucis, iar alți doi au fost grav răniți, a precizat Secret Service într-o declarație făcută sâmbătă seara.  

Suspectul a fost împușcat și ucis de un membru al unei echipe de counter-assault a Secret Service, au declarat două surse din cadrul forțelor de ordine pentru CBS News. 

Atacatorul se afla în afara zonei de desfășurare a mitingului, la aproximativ 200-300 de metri de scena pe care se află Donald Trump, și era deasupra unei structuri metalice, despre care se crede că era o magazie, au declarat cele două surse. Atacatorul era înarmat cu o pușcă de tip AR, au spus sursele.

Mai multe focuri de armă au răsunat în timp ce Trump vorbea pe scenă, în jurul orei locale 18:15. O înregistrare video îl arată pe fostul președinte atingându-și imediat urechea și apoi ghemuindu-se la pământ, agenții Secret Service grăbindu-se spre scenă.

Youtube video image

Puțin sânge putea fi văzut pe fața să în timp ce se ridica pumnul spre mulțime pentru a arăta că este în viaţă. El a fost dus de urgență la coloană sa de mașini, iar Secret Service a confirmat ulterior că este în siguranță.

Într-o postare pe platforma sa de socializare Truth Social, Trump a spus că a fost "împușcat cu un glonț care mi-a străpuns partea superioară a urechii drepte".

,,Am știut imediat că ceva nu este în regulă, în sensul că am auzit un șuierat, împușcături și am simțit imediat glonțul străpungând pielea", a continuat el.

Autoritățile investighează împușcăturile ca fiind o tentativă de asasinat. FBI a precizat într-o declarație că conduce ancheta, cu sprijinul Secret Service și al agențiilor locale și de stat. 

Într-o declarație făcută duminică dimineața, FBI l-a identificat pe atacator ca fiind Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, care se află chiar lângă Pittsburgh.   

Într-o conferință de presă desfășurată sâmbătă seara, Kevin Rojek, agent special responsabil al biroului FBI din Pittsburgh, a refuzat să speculeze cu privire la un posibil motiv. 

,,FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, ca fiind subiectul implicat în tentativa de asasinare a fostului președinte Donald Trump la 13 iulie, în Butler, Pennsylvania. Aceasta rămâne o anchetă în curs de desfășurare, iar orice persoană care deține informații care ar putea contribui la anchetă este încurajată să trimită fotografii sau înregistrări video online la FBI.gov/butler sau să sune la 1-800-CALL-FBI".

,,În prezent, nu avem un motiv identificat", a declarat Kevin Rojek, agent special FBI Pittsburgh responsabil, în cadrul unei ședințe de informare sâmbătă seara.

Anchetatorii federali au declarat că atacatorul nu avea asupra sa niciun act de identitate, astfel că i-au analizat ADN-ul pentru a oferi o confirmare biometrică a identității sale. 

Ben Macer, participant la miting, a declarat pentru CBS Pittsburgh că l-a văzut pe suspect "mutându-se de pe un acoperiș pe altul" și i-a spus unui ofițer că atacatorul "era pe acoperiș".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel