Atac devastator asupra unui alt depozit de petrol rusesc din regiunea Rostov (Foto/Video): Instalația face parte din complexul militar-industrial rus

DefenseRomania Team |
Data publicării:

În primele ore ale zilei de miercuri, 28 august, drone aparținând Direcției Principale de Informații (GUR) a Ucrainei (HUR) și Forțelor pentru operațiuni speciale (SSO) au atacat depozitul de petrol Atlas, situat în sudul regiunii Rostov din Rusia, potrivit unor surse din serviciile de informații consultate de cotidianul Kyiv Post.

Situat în apropiere de Kamensk-Shakhtinsky, Atlas este gestionat de Agenția Federală pentru Rezervele de Stat ale Rusiei. Instalația face parte din complexul militar-industrial rus și sprijină în mod direct aprovizionarea forțelor ruse de ocupație.

Martorii oculari au raportat că un incendiu uriaș a izbucnit la rezervoarele de stocare ale depozitului de petrol. Dimensiunea exactă a pagubelor produse în urma acestei operațiuni este încă în curs de clarificare, a declarat o sursă GUR.

Youtube video image

Guvernatorul regiunii Rostov, Vasili Golubev, a confirmat că regiunea a fost atacată de drone, menționând că, în jurul orei 3:00 dimineața, patru drone au fost doborâte de sistemele de apărare aeriană.

Într-o înregistrare video publicată de localnici, se pot vedea mai multe rezervoare ale depozitului de petrol cuprinse de flăcări.

Guvernatorul a confirmat incendiul de la depozitul de petrol și a recunoscut că dronele ucrainene au fost cauza. Oficialul rus a declarat că nu au existat victime, iar forțele pentru situații de urgență au fost mobilizate pentru a stinge incendiul. Golubev a adăugat că nu există niciun risc de propagare a incendiului la clădirile rezidențiale.

Uzina de combustibil Atlas aproviziona în mod specific unități rusești cu baza în teritoriile ocupate ale regiunilor Donețk și Luhansk.

Potrivit presei ruse, în august 2020, în cadrul exercițiilor Kavkaz-2020, la instalație au avut loc exerciții comune între Ministerul rus al Apărării și Rosreserv. Exercițiile au pus în practică trei metode de furnizare a produselor petroliere pentru nevoile militare: rutier, feroviar și prin conducte.

Regiunea Rostov, care se învecinează cu regiunile Donețk și Luhansk din Ucraina, este o țintă obișnuită a atacurilor cu drone ucrainene care vizează distrugerea facilităților energetice rusești. Un alt depozit de petrol din orașul Proletarsk a luat foc în urma unui atac efectuat de ucraineni pe 18 august.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel