Armata ucraineană nu slăbește presiunea asupra Peninsulei Crimeea. Rușii susțin că au distrus patru drone maritime în partea de vest a Mării Negre

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 22.11.2023, Forțele Armate ale Ucrainei au făcut o nouă încercare de a ataca navele de luptă ale Flotei ruse din Marea Neagră, folosind mai multe bărci fără pilot. Reprezentanții militari ruși susțin că patru drone maritime de suprafață au fost descoperite și distruse în timp ce se deplasau către Peninsula Crimeea.

,,Pe 22 noiembrie, în partea de vest a Mării Negre, au fost detectate patru bărci fără pilot ale Marinei ucrainene, care se îndreptau spre Peninsula Crimeea. Toate țintele descoperite au fost distruse de forțele Flotei ruse din Marea Neagră”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Tass.

Este vorba despre al doilea atac de acest tip efectuat în ultima perioadă în vestul Crimeii. În urmă cu numai câteva zile, șapte drone maritime ucrainene, precum și o ambarcațiune cu echipaj, au fost descoperite și distruse în zonă, pe timp de noapte.

Anterior, președintele ucrainean, Volodimir Zelensky, a declarat că Ucraina a devenit prima țară din lume care dispune de o întreagă flotă de drone navale, reușind să expulzeze deja navele de luptă rusești din partea de vest a Mării Negre și preluând inițiativa de la partea rusă în această zonă. Potrivit acestuia, atacurile cu drone maritime au fost cele care au forțat conducerea militară rusă să-și retragă o parte din navele de luptă aflate la Sevastopol.

În luna august a acestui an, s-a aflat faptul că în cadrul Forțelor Navale ale Ucrainei a fost creată o brigadă specială dotată cu drone maritime de suprafață. Aceasta este responsabilă pentru atacurile asupra navelor rusești din Marea Neagră.

După cum au anunțat reprezentanții militari ruși, în cursul dimineții de 22 noiembrie, mijloacele de apărare antiaeriană au distrus și trei drone aeriene ucrainene deasupra teritoriului Peninsulei Crimeea.

,,Astăzi, în jurul orei 07:30, ora Moscovei, a fost oprită o nouă încercare a regimului de la Kiev de a executa un atac terorist cu drone aeriene de tip avion asupra unor obiective de pe teritoriul Federației Ruse. Sistemele de apărare antiaeriană aflate în serviciul de luptă au distrus trei drone ucrainene deasupra teritoriului Republicii Crimeea”, a informat Ministerul rus al Apărării. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel