Armata sârbă își arată mușchii. Vučić: „Suntem prima sau a doua țară din Europa ca număr de tancuri”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata sârbă / Imagine distribuită de Ministerul Apărării din Serbia
Armata sârbă / Imagine distribuită de Ministerul Apărării din Serbia

Serbia și-a etalat echipamentele militare și se laudă că are una dintre cele mai echipate forțe de tancuri din Europa.

Armata Sârbă desfășoară în prezent un exercițiu denumit „Drapel 2024” cu ocazia Zilei Unității, Libertății și Drapelului Național Sârbesc. Pe aeroportul militar „Colonel-pilot Milenko Pavlović” au fost expuse numeroase arme și echipamente militare moderne, iar la acest spectacol militar a fost prezent Aleksandar Vučić , președintele Serbiei.

”Nu există niciun domeniu în care să fi făcut progrese atât de drastice precum Forțele Armate Sârbe. Sunt mândru de armată și de tot ce am făcut. Deși sunt câte unii  care critică mereu, este normal să fiu mândru de multe lucruri. Nu există un lucru de care să mă mândresc deoarece sunt militar. În urmă cu zece ani, salariul unui soldat era de 330 de euro, iar astăzi este de patru ori mai mare. Astăzi avem de 4 ori și jumătate mai multe drone afișate decât data trecută”, a spus Vučić, citat de Blic.

Am produs primii 1.000 de „țânțari kamikaze”, care nu poartă o încărcătură de explozibili foarte mare, dar provoacă pagube și o panică uriașă în rândurile inamicului. Avem primele 1.000 de piese, am adus aici 500 dintre ele, a mai spus președintele Serbiei. 

Imagine distribuită de Ministerul Apărării al Serbiei 

Vucici susține că în ceea ce privește numărul de tancuri operaționale, Serbia se situează pe locul întâi sau al doilea în Europa.

”Cunosc 15 țări care au împreună la fel de multe tancuri ca și noi. Am fost aici în 2013 și nici nu am putut visa la asta. Nu am arătat până acum HQ-17 (sistem chinez de rachete sol-aer cu rază scurtă de acțiune), avem radare noi... Cincizeci la sută din producție este în Serbia, iar asta ne face una dintre cele mai armate armate din Europa, raportat la populație” – a mai spus Vučić la Batajnica.

Printre alții, la Batajnica au defilat membri ai Brigăzii 72 Operațiuni Speciale, Brigăzii 63 Parașutiști, Detașamentul Cobra, companii de cercetași, membri ai Brigăzii I, a II-a, a III-a și a IV-a, precum și ai Comandamentului de Instruire.

Imagine distribuită de Ministerul Apărării al Serbiei 

De asemenea, au fost prezentate și elicoptere de luptă Mi-35, cunoscute și sub denumirea de „tancuri zburătoare” și „care de foc”, iar cerul de deasupra Batajnicai a fost survolat de „MiG-29”, și multe alte aparate de zbor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel