“Pe baza lui Uran-9 se are în vedere posibilitatea creării unui complex robotizat de apărare antiaeriană, cu rază scurtă de acțiune. Rachetele antiaeriene Igla-S sau Verba vor putea fi folosite ca armament principal pentru acesta”, a menționat sursa.
Potrivit precizărilor sale, roboții de acest tip pot fi întrebuințați, într-un mod complet automatizat, pentru a spori capabilitățile de apărare antiaeriană, în special în unitățile de infanterie moto și de tancuri.
Destinația robotului de apărare antiaeriană va viza lupta împotriva avioanelor și dronelor, care se deplasează la altitudini mici și extrem de mici.
În versiunea în care există astăzi, roboții Uran-9 sunt înarmați cu un tun automat cu calibrul de 30 de milimetri, rachete dirijate antitanc Ataka și un aruncător de flăcări Shmel. În luna ianuarie a acestui an, Forțele Armate ale Rusiei au primit cinci roboți Uran-9.
Rachetele Igla-S și Verba sunt utilizate de complexele portabile de rachete antiaeriene cu aceleași nume. Bătaia maximă a acestor rachete este de șase kilometri, iar altitudinea țintelor aeriene lovite poate atinge 3,5 kilometri. Aceste rachete sunt utilizate și ca parte a complexului de rachete antiaeriene Gibka-S, montat pe șasiul vehiculului blindat Tigr-M.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News