Armata rusă s-a blocat în Harkov, dar și trupele ucrainene au făcut o greșeală majoră în Donețk. ”Ocupanții înaintează cu doi kilometri pe zi”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Soldat ucrainean pe front / Sursa foto: Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei / Facebook
Soldat ucrainean pe front / Sursa foto: Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei / Facebook

În Ucraina, situația de pe teren se complică, în special pe frontul din est. După ce ucrainenii au părut că pot stabiliza situația, o greșeală de la nivelul conducerii armatei amenință să transforme situația din Donețk într-un coșmar pentru forțele ucrainene. 

Pe frontul din Ucraina, continuă ciocnirile la sol, însoțite de dueluri aprige de artilerie și numeroase atacuri efectuate cu bombe aeriene. 

Lupte aprige s-au auzit în regiunea de nord-est Harkov. La Vovceansk, agresorii din vestul și nord-vestul orașului încearcă să cucerească un sfert din clădirile din beton din centrul orașului, în timp ce ucrainenii rezistă.

Mai la sud, aproape de orașul ocupat Bahmut, ciocnirile au continuat în nord-vest - în zona fortificațiilor ucrainene Hrihorivka și Kalinina.

Federația Rusă are inițiativa. Chiar dacă estimările Forbes au fost temperate de armata ucraineană, costurile pentru militarii ruși sunt majore. Publicația americană vorbea de 100 de mii de militari ruși pierduți doar pentru capturarea microdistrictul Kanal din orașul Chasiv Yar, regiunea Donețk. ”Un număr prea mare” doar pentru această regiune, au spus ucrainenii.

Totuși, purtătorul de cuvânt al grupării operaționale-strategice a trupelor Hortitsia, Nazar Voloshîn, spunea pe 7 iulie că doar în zona de responsabilitate a Forțelor Hortitsia, pierderile armatei ruse s-au ridicat la aproximativ 82.000 de militari, în ultimele 3 luni - mai exact, peste 24.000 de soldați în aprilie, aproape 26.000 în mai și aproape 32.000 în iunie.

 

O ofensivă rusă majoră

 

În ultimele zile, luptele au fost deosebit de acerbe în direcția orașului ucrainean Toretsk/Torețk la aproximativ 22 km sud-vest de Bahmut – unde continuă pătrunderile rusești, care capătă caracteristicile unei ofensive mai ample și mai serioase. În ultimele zile, se remarcă extinderea coridorului rusesc pe partea de est, odată cu ocuparea așezărilor din apropier.

Problemele sunt atât de serioase încât conducerea a trimis în direcția Toretsk batalionul ”Skala”, unitate care este, de obicei, chemată pentru a salva situația.

Un veteran ucrainean al războiului, a declarat, într-un interviu pentru NV, că ocupanții înaintează acum cu doi kilometri pe zi în direcția Toretsk, deși, de obicei, în regiunea Donețk rata de înaintare a rușilor era de câțiva zeci de metri pe zi.

Din păcate, încă nu cunosc toate detaliile despre ceea ce s-a întâmplat acolo la începutul ofensivei rusești. Prin urmare, nu pot confirma sau infirma definitiv această versiune că s-a făcut o eroare grosolană în timpul rotației celor două brigăzi. ... Dar ceea ce este destul de evident: s-a făcut cu siguranță o greșeală, pentru că acolo s-a creat o breșă majoră”, a spus veteranul războiului ruso-ucrainean.

Pe 5 iulie,  DeepState raporta că ocupanții ruși au avansat în două așezări în direcția Toretsk - New York și Drujba. Așa cum a remarcat ISW, intensificarea ofensivei ruse de pe Toretsk poate fi legată de intenția comandamentului rus de a obține un punct de avantaj pentru a crea oportunități operaționale pentru înaintarea, fie către Chasiv Yar, fie în direcția Pokrov.

Cu toate acestea, chiar și în ultimele zile, cea mai intensă scenă de luptă de pe întreg frontul ucrainean a fost zona de nord-vest a orașului ocupat Donețk - adică în zona din jurul satului ocupat Oceretine, situat la aproximativ 12 km pe calea ferată de Avdiivka. spre orașul ucrainean Pokrovsk.

Atacurile rusești au continuat în elul următor:

(1) la nord-vest de Oceretine (prin Novooleksandrivka ocupată și spre satul Vozdvizhenka),

(2) la vest de Oceretina (lângă fortărețele ucrainene Lozuvatske și Progres)

(3) la sud-vest de Oceretine. după ocuparea anunțată oficial a satului Sokil din 6 iulie, frontul s-a mutat în direcția localitățiil ucrainene Yevgenivka.  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel