Armata română, trageri de luptă cu LAROM. ”Probă de foc” pentru militarii Grupului de Luptă 8 LAROM

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Armata română, în timpul unor trageri de luptă la Smârdan, cu sisteme LAROM. Sursă foto: Trustul de Presă al MApN
Armata română, în timpul unor trageri de luptă la Smârdan, cu sisteme LAROM. Sursă foto: Trustul de Presă al MApN

În perioada 22-27 septembrie, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Poligonul Smârdan, Batalionul 83 LAROM Bogdan I a pregătit şi executat exerciţii tactice cu trageri de luptă.

Totalizând peste 300 de militari, zeci de instalaţii lansare LAROM, câteva puncte de comandă dislocabile, reţele de comunicaţii ultrasofisticate şi alte echipamente auxiliare de sprijin, exerciţiul a fost o adevărată provocare şi o probă de foc pentru militarii Grupului de Luptă 8 LAROM, informează Trustul de Presă al MApN.

În cadrul exerciţiilor tactice, bateriile şi secţiile Batalionului 83 LAROM au fost coordonate de şeful operaţiilor şi instrucţiei, maior George Odobeşteanu, şi conduse de comandantul batalionului, locotenent-colonel Florin Coteţ.

Situaţia tactică a impus desfăşurarea unui marş pe roţi, din garnizoana de dislocare la pace (Bârlad) în zona de manevră a artileriei din Poligonul militar Smârdan, pentru a asigura sprijinul prin foc al forţelor proprii pentru apărarea aliniamentului în scopul respingerii forţelor inamicului.

La sosirea în raion, s-au executat activităţile de recunoaştere, ocupare şi lucru în poziţia de tragere. Apoi, la scurt timp, bateriile au raportat Gata pentru deschiderea focului şi, ulterior, Gata de luptă.

 

Militarii români au utilizat pe parcursur tragerilor de luptă sistemul ACCS

 

(w670) Trageri de

Foto: Trageri de luptă cu LAROM, la Smârdan. Sursă: Trustul de presă al MApN

Pe parcursul exerciţiilor tactice cu trageri de luptă, militarii Batalionului 83 LAROM au utilizat performantul sistem ACCS şi tehnica din dotare. Mărturie stă faptul că ţintele şi grupurile de ţinte au fost neutralizate, în totalitate, cu lovituri GRAD, calibru 122 mm. De asemenea, s-a demonstrat capacitatea de colaborare şi cooperare între sistemul de lovire, de sprijin logistic şi cel de asigurare cu date.

În cadrul exerciţiilor s-a executat legarea topogeodezică pe urme luminoase verticale a dispozitivului de luptă. De asemenea, s-au executat şi trageri de apreciere cu cadrele batalionului care au obţinut rezultate foarte bune, mai scrie sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel