„Armata obligatorie”, un subiect parte a războiului hibrid. Tîlvăr: Au fost folosite imagini cu armament pe care România nu îl are în dotare cu mesajul că „intrăm în război”

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata României / Foto: Constantin Apetroaei, Constantin Enciu
Armata României / Foto: Constantin Apetroaei, Constantin Enciu

Ministrul Apărării Angel Tîlvăr a vorbit despre operațiunile masive de dezinformare care se desfășoară în spațiul public, în special pe social media, și care vizează slăbirea încrederii în Armată și în instituțiile statului. Pe lângă imagini cu tehnică militară care nici măcar nu se află în dotarea Armatei României, prezentate cu mesajul „Armata română se deplasează către Ucraina pentru a lua parte la război”, un alt subiect folosit intens e că „Armata va deveni obligatorie”.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat, într-un interviu acordat jurnalistului Radu Tudor la Antena 3 CNN, că nu se pune problema ca armata să devină obligatorie în România. De asemenea, a afirmat că în spațiul public au apărut tot mai multe fake news-uri.

„Toate aceste știri false nu au început ieri. Sunt încercări de a influența și a genera stări de spirit. Sunt prezente peste tot în Europa, în lumea liberă și au ca obiectiv slăbirea încrederii în armatele naționale, inclusiv a României, maniera defetistă de a aborda relația cu Ucraina, blocarea sprijinului populației pentru Ucraina”, a explicat ministrul Apărării.

Tîlvăr a mai adăugat că s-au folosit inclusiv imagini cu echipamente care nici măcar nu sunt în dotarea Armatei României.

„Au fost folosite imagini de la 1 Decembrie cu tehnica de luptă spunând că începe războiul, că blocăm granițele, că trimitem oameni pe front în Ucraina. Au fost folosite fotografii cu echipamente care nici măcar nu sunt în dotarea armatei României”, a mai spus el.

De asemenea, a declarat că „nu se pune problema ca armata să devină obligatorie”.

„Din 2007 a fost suspendată obligativitatea, ne bazăm exclusiv pe militari, voluntari în termen. Nu se pune problema obligativității stagiului militar decât așa cum specifică legea, în stări de asediu, de război, de mobilizare. Nici vorbă să trimitem tineri la război în Ucraina”, a mai spus el.

Amintim că Ministerul Apărării Naționale (MApN) dispune de platforma Inforadar pe care o folosește intens, platformă prin intermediul căruia ține legătura cu media și cetățenii și prin care experții din cadrul Ministerului Apărării combat rapid scenariile și dezinformările avansate de propaganda rusă și vectorii săi de influență din România.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel