Armata israeliană anunță că au fost aprobate planurile operaționale pentru un atac în Liban

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Armata israeliană / IDF
Armata israeliană / IDF

Armata israeliană a anunțat, marți, "aprobarea" planurilor operaționale pentru un atac în Liban, în timp ce escaladarea continuă de mai bine de opt luni la granița libanezo-israeliană.

Armata israeliană a declarat marți că planurile operaționale pentru o ofensivă în Liban au fost "aprobate și validate", chiar dacă trimisul special al SUA, Amos Hochstein, a vizitat Libanul în încercarea de a detensiona tensiunile pe fondul schimburilor de focuri transfrontaliere între forțele israeliene și luptătorii Hezbollah.

,,Comandantul Comandamentului Nord, Ori Gordin, și șeful Direcției de Operații, Oded Basyuk, au efectuat o evaluare comună a situației. Ca parte a prezentării situației, au fost aprobate planurile operaționale pentru un atac în Liban", se precizează în comunicatul oficial în care se mai detaliază că "au fost luate decizii pentru a continua accelerarea pregătirilor forțelor pe teren".

Mai devreme marți, Hezbollah a difuzat imagini de la ceea ce a spus că este una dintre dronele sale de recunoaștere care zbura deasupra nordului Israelului, inclusiv a portului Haifa. Nu a fost clar când au fost capturate cele aproximativ 10 minute de imagini publicate de Hezbollah, iar Forțele de Apărare ale Israelului nu au comentat imediat înregistrarea video.

Anunțul armatei israeliene a venit după ce ministrul de externe Israel Katz a amenințat marți că va elimina Hezbollah-ul în cazul în care va izbucni un "război total".

Katz a declarat: "Suntem foarte aproape de momentul în care vom decide să schimbăm regulile jocului împotriva Hezbollahului și Libanului. Într-un război total, Hezbollah-ul va fi eliminat, iar Libanul va fi lovit puternic".

Hezbollah a efectuat atacuri aproape zilnice începând cu 8 octombrie, în ceea ce spune că este o demonstrație de sprijin pentru palestinieni și Hamas în războiul acestuia cu Israelul în Fâșia Gaza.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a confirmat la începutul acestei luni că armata este pregătită pentru o operație intensivă în Liban, dacă este necesar, angajându-se că va restabili securitatea granițelor de nord ale Israelului.

La Washington, Pentagonul, comentând anunțul armatei israeliene, a informat că Statele Unite nu vor un război regional mai larg în Orientul Mijlociu. Generalul-maior Patrick Ryder a declarat: "Nu mă voi implica în presupuneri și nu voi specula cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla, în afară de a spune că nimeni nu vrea să vadă un război regional mai larg".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel