Planurile de apărare au fost dezvăluite de guvern ca răspuns la o solicitare a unui parlamentar. În prezent există un singur sistem staţionar pentru detectarea dronelor şi două sisteme mobile antibruiaj disponibile pentru apărare.
Dronele mici pot purta arme sau pot transporta "încărcături cu efecte dăunătoare", se arată în răspunsul guvernului.
"Noile tehnologii şi faptul că sunt tot mai disponibile fac mai probabile astfel de atacuri", a adăugat executivul.
Controlorii de trafic aerian din Germania au înregistrat 158 de perturbări cauzate de drone care au afectat traficul obişnuit anul trecut, cu circa 80% mai multe decât în 2017. Au fost depistate 125 de cazuri în zona extinsă din jurul aeroporturilor.
Dronele au interdicţie de a zbura deasupra pistelor de decolare şi de aterizare ale aeroporturilor în Germania, precum şi deasupra mulţimilor de oameni, spitalelor, închisorilor, clădirilor de birouri şi instalaţiilor feroviare.
Andrej Hunko, parlamentarul Partidului Stângii care a înaintat solicitarea, a criticat aceste planuri de apărare.
"Noi am criticat mereu folosirea dronelor de către armată şi, prin urmare, suntem de asemenea sceptici când sunt introduse acum arme de apărare. Credem că este vorba de o nouă piaţă, foarte profitabilă, pentru industria armamentului", a explicat el.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News