Potrivit cotidianului Spiegel, Armata germană a reperat din nou drone suspecte care survolează o bază în care sunt antrenați soldați ucraineni și investighează un posibil act de spionaj. Un raport intern, citat pentru prima dată de ziarul Suddeutsche Zeitung la sfârșitul săptămânii, a declarat că drone neidentificate au fost reperate deasupra bazei din Schwesing de șase ori în ianuarie.
În ciuda utilizării unor dispozitive speciale de bruiaj, armata germană nu a reușit să forțeze dronele neidentificate să aterizeze sau să găsească piloții.
Utilizarea dronelor pentru acțiuni de spionaj ridică probleme legate de securitatea informațiilor militare sensibile și de posibilitatea ca aceste drone să fie utilizate pentru acțiuni mai agresive.
Baza aeriană de la Marea Nordului este considerată o zonă de securitate specială, deoarece soldații germani nu sunt singurii instruiți să utilizeze sistemul de apărare aeriană Patriot.
De câteva luni, soldații ucraineni se antrenează la baza aeriană pentru a utiliza acest sistem extrem de eficient. Armata germană presupune că dronele au fost folosite pentru a spiona antrenamentele desfășurate la bază, iar serviciile secrete rusești sunt primele pe lista suspecților în astfel de incidente.
Observarea zborurilor dronelor neidentificate a devenit o rutină nefericită pentru armata germană. De când au început să instruiască soldații ucraineni, dronele au apărut în mod repetat deasupra bazelor respective, iar vehicule care ar putea fi atribuite Ambasadei Rusiei la Berlin datorită plăcuțelor diplomatice au fost, de asemenea, văzute de mai multe ori în fața porților.
„Uneori pare că inamicul vrea să ne vadă încercând să spioneze”, a declarat recent un general german.
Incidentul actual este destul de îngrijorător, deoarece măsurile de protecție ale Bundeswehr-ului nu au funcționat. Un raport intern a constatat că mai multe dispozitive au fost utilizate în zona unor facilitaţi din Schwesing pentru a combate vehicule aeriene mici fără pilot.
Un exemplu este sistemul HP47, care poate fi utilizat pentru a ținti dronele și apoi pentru a le provoca prăbușirea folosind bruiajul electronic. Raportul a constatat, de asemenea, că alte două sisteme de apărare au fost, de asemenea, ineficiente.
Aceste detalii ridică încă o dată întrebarea dacă Bundeswehr-ul este bine echipat pentru a face față amenințării reprezentate de drone.
Dronele sunt reperate în mod regulat deasupra cazărmilor și a parcurilor industriale. Experții sugerează că Rusia se află în spatele acestei situații și cred că Germania este slab echipată. Se pare că armata germană ar urma să primească permisiunea de a doborî drone pentru a se apăra în faţa unor astfel de amenințări.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News