Publicitate
John Healey a adăugat: "De prea mult timp, soldații, marinarii și aviatorii noștri au rămas blocați într-o dotare depășită și învechită, deoarece miniștrii nu au vrut să ia deciziile dificile de a dezafecta aceste echipamente".
Dezafectarea sau reparațiile costisitoare ale acestor echipament ar putea economisi până la 500 de milioane de lire sterline în utmătorii cinci ani.
Cele două nave de atac ale Marinei Regale, HMS Albion și HMS Bulwark, o fregată în stare proastă și două nave de aprovizionare cu combustibili vor fi retrase din serviciu. În ceea ce privește dronele Watchkeeper, acestea au fost folosite de zece ani și sunt acum depășite, urmând să fie retrase în martie 2025. Elicopterele de transport Chinook și Puma vor fi, de asemenea, retrase mai devreme decât era planificat.
John Healey a recunoscut că această decizie vine în mijlocul războiului din Europa, conflictului din Orientul Mijlociu și evoluțiilor tehnologice care schimbă natura războiului, "dar pe măsură ce tehnologia avansează, trebuie să mergem mai departe, promițând că de aceste economii va beneficia Ministerul Apărării".
Premierul laburist Keir Starmer s-a angajat să aloce 2,5% din PIB pentru apărare, față de aproximativ 2,3% în prezent, însă nu a anunțat o dată anume pentru aceasta.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News