Sistemul de arme hipersonice Long-Range Hypersonic Weapon al Armatei SUA debutează în cadrul unui exercițiu desfășurat de U.S. Air Force

S.I. Catalin |
Data publicării:

Bateria Long-Range Hypersonic Weapon (LRHW) a armatei SUA a participat la Bamboo Eagle 24-3, un exercițiu mixt desfășurat pe parcursul a opt zile și coordonat de U.S. Air Force Warfare Center. Armata SUA a dezvăluit că aceasta este prima acțiune de integrare a unui sistem terestru într-un exercițiu condus de forțele aeriene.

Desfășurat în locații din Statele Unite, Bamboo Eagle a reunit peste 3 000 de militari americani din cele patru ramuri militare ale Armatei SUA, alături de participanți din Forțele Aeriene Regale și Forțele Aeriene Regale Australiene.

Acest exercițiu a avut ca scop îmbunătățirea pregătirii în toate domeniile - terestru, aerian și maritim - promovând în același timp cooperarea între ramurile militare americane și aliații internaționali.

„Bamboo Eagle înseamnă să ne asigurăm că suntem pregătiți pentru orice situație”, a explicat locotenent-colonelul Alex Rich de la baza Nellis a U.S. Air Force. 

 

Sistemul de rachete hipersonice LRHW a participat pentru prima dată la exercițiul Bamboo Eagle 24-3 al US Air Force

 

Bateria LRHW, parte a 1st Multi-Domain Task Force (MDTF), a jucat un rol crucial în acest exercițiu. Comandată de locotenent-colonelul Armatei SUA Benjamin Blane, bateria şi-a dovedit importanța strategică ca arma hipersonica terestră.

„Solicitarea din partea partenerilor noștri de a integra capacitățile noastre în operațiunile lor validează rolul esențial pe care sistemele terestre îl au în teatrul de operații”, a remarcat locotenent-colonelul Blane, subliniind interesul armatei în general pentru această tehnologie.

LRHW Dark Eagle este o rachetă hipersonică cu rază medie de acțiune sol-sol dezvoltată în comun de Lockheed Martin și Northrop Grumman. Aceasta poate fi desfășurată pe platforme terestre, precum și pe nave și submarine. Aceste rachete sunt capabile să atingă viteze de până la 17 Mach și să lovească ținte la o distanță de până la trei mii de kilometri.

Statele Unite au rămas în urma unor țări precum Rusia, care a folosit rachete hipersonice în luptele din Ucraina, dar o parte din motiv este că în mintea inginerilor americani există ceva de perfecționist.

În timp ce alții se grăbesc să implementeze rachetele hipersonice cât mai curând posibil, armata americană preferă să se concentreze pe realizarea unor astfel de rachete practice și performante.

Este similar cursei spațiale din anii 1960, în care URSS s-a mulțumit să obțină o serie de premiere, cum ar fi prima ieșire în spațiu sau prima femeie în spațiu, în timp ce americanii au fost mai interesați de perfecționarea tehnologiei și tehnicilor de zbor în spațiu, cum ar fi modul de conectare la navele de pe orbită sau modul de manevrare în condiții de gravitație zero în afara unei nave spațiale.

În toamna anului trecut, generalul american David Thompson, oficial de top al United States Space Force, a recunoscut că SUA trebuie să diminueze foarte repede decalajul faţă de China şi Rusia, în materie de capabilităţi militare hipersonice.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel