Șapte state din cadrul CSI au început verificarea Sistemului Întrunit de Apărare Antiaeriană

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul pentru informare și comunicații din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 11.09.2020, în șapte state ale Comunității Statelor Independente (CSI), a început executarea unui antrenament pentru verificarea Sistemului Întrunit de Apărare Antiaeriană.

La activitățile comune de pregătire pentru luptă, care au început la ora 08.00 (ora Moscovei), participă Federația Rusă, Armenia, Republica Belarus, Kazahstanul, Kârgâzstanul, Tadjikistanul și Uzbekistanul. Conducerea Sistemului Întrunit de Apărare Antiaeriană se realizează din Centrul de Conducere al Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse din Moscova.

“În cadrul antrenamentului, vor fi desfășurate activități de întrebuințare a forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană împotriva aeronavelor care încalcă regulile de utilizare a spațiului aerian, a avioanelor care încalcă frontierele de stat ale țărilor membre CSI, a avioanelor deturnate, precum și pentru acordarea de asistență echipajelor aeronavelor aflate în primejdie”, se arată în comunicatul de presă al departamentului.

La antrenament participă peste 130 de puncte de comandă de pe teritoriul celor șapte state, precum și peste 60 de avioane de diverse tipuri. Între acestea se află avioane de vânătoare Su-27, MiG-29, MiG-31 și Yak-130, bombardiere de front Su-34 și Su-24, avioane de asalt Su-25, precum și bombardiere strategice Tu-160 și bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3.

“Echipajele avioanelor vor efectua manevre reciproce în spațiile aeriene ale celor șapte state participante la antrenament”, au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Avioanele de vânătoare rusești sunt ridicate în aer, aproape zilnic, pentru a intercepta aeronave ale unor state membre NATO, care se apropie de frontierele Federației Ruse. După cum a declarat, pe 05 septembrie, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, intensitatea întrebuințării avioanelor de cercetare ale NATO la granițele rusești a crescut cu 30%, în comparație cu anul trecut. Potrivit precizărilor sale, în luna august 2020 au fost efectuate 120 de astfel de zboruri, față de 87 în august 2019.

 

Comentariul autorului: Antrenamentul din cadrul Sistemului Sistemului de Apărare Antiaeriană al CSI se desfășoară anual. În 2019, acesta a fost executat pe 27 septembrie, cu participarea a 100 de aparate de zbor.

În cadrul acestuia, bombardierele rusești de tip Tu-160 și Tu-22M3 din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) sunt întrebuințate în calitate de ținte de control, jucând rolul adversarului.

Potrivit anumitor informații prezentate de reprezentanții ruși, în dimineața zilei de 11 septembrie, de pe aerodromurile de dislocare permanentă din Federația Rusă au decolat trei bombardiere strategice Tu-160 și patru bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3. Acestea se îndreaptă spre Asia Centrală și Estul Europei.

Deși activitatea are un caracter planificat, se poate aprecia că, în contextul intensificării zborurilor bombardierelor și avioanelor ce cercetarea ale NATO la frontierele Federației Ruse, autoritățile de la Moscova mizează pe sprijinul statelor partenere din cadrul CSI, pentru o eventuală intervenție comună, în caz de necesitate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel