Acțiuni coordonate de sabotaj rusesc, motivul pentru care SUA au crescut alerta pentru bazele din Europa, încă de săptămâna trecută

Săptămâna trecută, așa cum amintea și DefenseRomania, o serie de baze militare americane din Europa au fost puse în alertă maximă, după ce serviciile americane de informații au descoperit că indivizi sprijiniți de Rusia ar putea pregăti atacuri de sabotaj asupra personalului și instalațiilor militare americane.

CNN a discutat cu o serie de interlocutori familiarizați cu această problemă, care confirmă că Federația Rusă consideră bazele militare și personalul militar american ca posibile ținte ale atacurilor, folosind forțe proxy, de tip ”interpuși”.

Publicația a menționat, de asemenea, că în aprilie, doi cetățeni ai Germaniei și Rusiei au fost arestați sub acuzația de pregătire a unor explozii și incendierii la o serie de instalații, inclusiv baze militare americane, la ordinul Federației Ruse. 

Interlocutorii au subliniat că informațiile până acum necunoscute primite de Statele Unite în ultimele două săptămâni au fost considerate suficient de alarmante pentru a necesita protocoale de securitate suplimentare. 

În plus, pe 30 iunie, mai multe baze militare americane din Europa și-au ridicat nivelul de alertă la statutul de protecție a forței „Charlie”, care se „aplica atunci când are loc un incident sau se primesc informații care indică posibilitatea unei forme de activitate teroristă sau atac asupra personal sau facilități”.

 

Acțiuni coordonate de sabotaj. ”Nu e vorba de o singură amenințare”

 

Între timp, un înalt oficial NATO a declarat că alianța a „crescut semnificativ” schimbul de informații cu privire la „campania Rusiei de activități ascunse de sabotaj” în Europa, care a devenit din ce în ce mai îndrăzneață și mai agresivă în ultimele luni din cauza alegerilor din Occident, deoarece reprezintă o „mare oportunitate”. „Pentru ca Rusia să încerce să submineze sprijinul public al Ucrainei, consideră oficialul.

La rândul său, Comandamentul European al SUA nu comentează în prezent motivul schimbării nivelurilor de protecție a forței săptămâna trecută, dar purtătorul de cuvânt al comandamentului Dan Day a spus că „vigilența noastră sporită nu este legată de nicio amenințare singulară, ci se datorează unei combinații de factori care pot afecta securitatea forțelor americane în teatrul de război european”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel