Potrivit CEO-ului Hensoldt, Germania ar trebui să ia măsuri serioase pentru a-și consolida capacitățile de apărare.
Oliver Doerre consideră că țara are nevoie de mai multe tancuri, avioane, nave și de dezvoltarea armelor existente pentru a putea prezenta o descurajare eficientă împotriva potențialelor amenințări precum Rusia.
Hensoldt este un jucător important în industria germană de apărare și se concentrează pe dezvoltarea și producția de tehnologii radar, sisteme optice, electro-optice, contramăsuri electronice sau sisteme de protecție pentru vehicule blindate și nave. Guvernul german deține un pachet de 25,1% din Hensoldt, în timp ce italienii de la Leonardo au 22,8%.
Germania ar trebui să se angajeze să-și majoreze cheltuielile pentru apărare la o sumă echivalentă cu cel puțin 3% din produsul intern brut, a declarat directorul executiv al companiei germane, citat de Reuters.
”Cred că trebuie să ne îndreptăm către 3 până la 3,5% din PIB”, a spus el.
Doerre are o poziție fermă și îndrăzneață în ceea ce privește creșterea cheltuielilor pentru apărare.
"De Crăciun vă puteți pune o dorință: Germania ar trebui să ancoreze 3% din PIB pentru apărare în constituția sa. Aceasta ar trebui apoi să se aplice timp de cel puțin zece ani".
Amenințarea rusă bate la ușă
În ceea ce privește sistemul de apărare aeriană European Sky Shield Initiative (ESSI), Doerre a spus că Hensoldt a semnat deja contracte cu trei țări. De asemenea, în curând va finaliza înțelegerile cu alte două state, în timp ce derulează negocieri cu încă trei țări.
„În Germania, se presupune că Rusia va avea capacitatea de a ataca NATO în 2028 sau 2029. Avem nevoie de propria noastră capacitate de descurajare în Europa”, a spus Doerre.
Hensoldt colaborează cu alte companii mari Airbus , Rheinmetall și MBDA, pentru a integra soluțiile sale în platforme complexe. Spre exemplu, sistemul antiaerian Skyranger 30, un succesor al Gepard, va fi echipat cu radarul SPEXER 2000, produs de Hensoldt. Printre altele, compania oferă senzori și avionică pentru programul Eurofighter Typhoon.
Tun antiaerien Skyranger 30, montat de vehiculul Boxer de la Rheinmetall, va fi echipat cu radarul SPEXER de la HENSOLDT. Fotografie: Rheinmetall
În ceea ce privește viitorul industriei de apărare, CEO-ul Hensoldt consideră că 2025 va fi anul parteneriatelor.
Hensoldt plănuiește în primul rând negocieri cu alte companii, dar Doerre nu a exclus nici posibilitatea unor achiziții mici sau mijlocii. El a subliniat cooperarea companiei cu Leonardo în legătură cu aeronava Eurofighter și a indicat că acest parteneriat s-ar putea extinde chiar și în domeniul tancurilor, întrucât Leonardo cooperează cu Rheinmetall în acest domeniu.
Amintim că, anul acesta, Rheinmetall, Diehl Defense și Hensoldt au anunțat un nou proiect (Programul ARGE NNbS) pentru apărarea aeriană cu rază scurtă și foarte scurtă de acțiune. Colaborarea va integra sistemele deja dovedite de luptă ale celor trei companii.
Rețeaua va permite conectarea la sistemul IRIS T-SLM, precum și la sistemul mobil de apărare aeriană de la sol Skyranger 30. Hensoldt aduce grupului de lucru expertiza și produsele testate precum sistemele radar.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News