Ambasadorul Republicii Coreea: România va deveni Hub Regional de Apărare pentru Hanwha Aerospace

Ambasadorul Republicii Coreea la Bucureşti, Rim Kap-soo, a afirmat, miercuri, că respectă România pentru "rolul său esenţial pe flancul estic al lumii libere" şi pentru rezistenţa pe care ţara noastră a avut-o de-a lungul istoriei.

În cadrul unui eveniment organizat cu ocazia zilei naţionale a Republicii Coreea, Excelența Sa Rim Kap-soo a subliniat parteneriatul solid dintre România și Coreea de Sud.

"În aprilie, la Seul, cei doi preşedinţi ai noştri au fost de acord să existe o cooperare mai intensă (...) Cum am subliniat de atâtea ori, ţările noastre au multe lucruri în comun. Suntem popoare reziliente, care au trăit bune şi rele în istoriile noastre, au înfruntat multe greutăţi şi şi-au croit o cale ireversibilă către democraţie şi prosperitate economică", a punctat Rim Kap-soo.

 

Coreea de Sud, vine în România cu proiecte concrete, inclusiv în domeniul apărării

 

În ceea ce priveşte colaborarea în domeniul Apărării, cooperarea dintre România și Hanwha Aerospace va transforma țara noasră într-un centru de producție și inovare militară în Europa.

Diplomatul sud-coreean a spus că Hanwha Aerospace va construi o fabrică "făcând ca România să devină hub regional, integrând firme româneşti în lanţul global de aprovizionare al companiei".

Totodată, ambasadorul a arătat că ţara sa va susţine proiectele României de infrastructură, un prim pas fiind proiectul de reactoare modulare mici de la Doiceşti.

"Coreea de Sud va fi unul dintre cei mai de încredere parteneri ai României în efortul de a atinge obiectivul naţional privind securizarea surselor de energie şi viitorul economic", a afirmat el.

"Coreea îşi consolidează parteneriatele şi solidaritatea cu ţările cu mentalităţi similare (...) Pentru Coreea şi România, între Europa şi Asia, nu este suficient să fim doar prieteni buni. Trebuie să devenim cei mai buni prieteni", a evidenţiat Rim Kap-soo.

La eveneiment a fost prezent și secretarul de stat Traian Hristea din Ministerul Afacerilor Externe, care a subliniat progresele făcute pentru consolidarea Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, menţionând printre domeniile cele mai active Apărarea şi Energia.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, s-a referit şi la istoria acestei ţări şi la aspecte care o unesc de România.

"Ştim că povestea Coreei este aceea a depăşirii divizării. Iar azi, atât Coreea, cât şi România sunt printre ultimele ţări divizate după cel de-Al Doilea Război Mondial. Asemenea coreenilor, care au aceeaşi limbă şi cultură şi tânjesc după unire, românii simt o legătură profundă cu Republica Moldova, o legătură de istorie, limbă şi înrudire. Speranţa unirii nu este doar o chestiune de politică, este legată de întregirea familiilor şi comunităţilor", a spus Burduja.

La rândul său, senatorul Roberta Anastase, secretar al Biroului Permanent al Senatului, a menţionat situaţia actuală de securitate şi parteneriatul româno-coreean. "Trebuie să rămânem uniţi în efortul de a menţine ordinea internaţională bazată pe reguli", a spus reprezentantul Senatului României.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel