Ambasadorul Kuzmin critică poziția României: 'Anexarea Crimeei' a fost un proces democratic fără vărsare de sânge

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata Ucrainei
Armata Ucrainei

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin, a vorbit azi în cadrul unei lungi conferințe de presă despre relațiile dintre România și Federația Rusă.

În cadrul intervenției sale ambasadorul Federației Ruse a criticat pozițiile diplomației românești, poziții care, în opinia sa, depășesc cadrul diplomatic. 

Un astfel de exemplu în opinia lui Valeri Kuzmin este retorica Occidentului cu privire la anexarea ilegală a Crimeei de către Federația Rusă. În opinia sa procesul a fost unul perfect democratic. 

Valeri Kuzmin a denunțat și rusofobia diplomației românești și a denunțat solicitarea creșterii prezenței altor puteri militare în special în zona Mării Negre.

Vă pot spune că nu a fost o anexare ilegală a Crimeei. A fost un proces complet democratic care s-a desfășurat fără să fie vărsată o singură picătură de sânge în timpul procedurii. A fost dorința liberă exprimată de către populația din Crimeea. Pentru că Crimeea nu e doar o bucată de pământ sau o peninsulă.

Crimeea este reprezentată în primul rând de oamenii care locuiesc acolo. Iar oamenii au votat liber, întâi pentru independență, iar mai apoi pentru reunirea cu Rusia. Dorința exprimată a fost aprobată printr-o procedură complet legală de către Parlamentul rus și semnată ulterior de președintele Federației Ruse”, a precizat ambasadorul Rusiei în România.

 

„Nu vă faceți probleme, totul este ok în Crimeea”

 

Acesta a taxat poziția Occidentului în legătură cu un „caz mult mai controversat” - Kosovo, care în opinia occidentalilor este un „caz special”. Ambasadorul rus a conchis ironic să „nu vă faceți probleme că totul este bine” în privința Crimeei.

Amintim că România își menține poziția de condamnare fermă a anexării Crimeei de către Federația Rusă. Anul trecut, la șase ani de la eveniment, MAE a reiterat poziția Bucureștiului: „România reafirmă sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în graniţele recunoscute internaţional”.

După anexarea Crimeei în 2014, în estul Ucrainei, în Donbas, a început un război care s-a soldat până acum cu peste 13.000 de morţi. În pofida tuturor dovezilor cu privire la susținerea forțelor rebele și implicarea în conflict, Federația Rusă continuă să nege acest lucru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel