Publicitate
Ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, a acceptat invitația DC Media Group de oferi informații privind dinamica conflictului din Orientul Mijlociu, un război declanșat de Hamas, prin masacrul oribil din 7 octombrie asupra civililor din Israel.
Excelența Sa a făcut o trecere în revistă a situației în care se află forțele militare israeliene, obligate să lupte cu o organizație teroristă ce avea și are tentacule în toate zonele din fâșia Gaza.
Ambasadorul Israelului a explicat că toate cele aproximativ 36 de spitale din Fâșia Gaza aveau, în subteran, infrastructură deținută de Hamas.
Reuven Azar a amintit și de sutele de kilometri de tuneluri, la care gruparea teroristă în Fâșia Gaza a lucrat zeci de ani. În aceste tuneluri, teroriștii au un întreg arsenal militar, dar și facilități de producție, întrucât iranienii au transferat nu doar arme, ci și tehnologia de a le produce.
Lideri ai Hamas, infiltrați în UNRWA
Dar poate cel mai surprinzător lucru pe care cei din organizația teroristă au reușit să-l realizeze este modul în care chiar lideri importanți ai Hamas s-au infiltrat în structurile Agenţiei ONU pentru refugiații palestinieni și și foloseau UNRWA ca paravan pentru activitățile lor teroriste.
”Vreau să vă spun că în Fâșia Gaza sunt 13.000 de lucrători ai Hamas. Și ceea ce am expus este într-adevăr absolut teribil.
În primul rând, am văzut că electricitatea și comunicațiile sediului UNRWA (Agenţia ONU pentru refugiații palestinieni - n.r.) erau folosite pentru a alimenta inima aparatului de informații al Hamas.
În al doilea rând, printre liderii Hamas, șefi importanți ai Hamas, se află persoane care au lucrat aproape toată viața lor pentru UNRWA. Astfel, aceștia se foloseau de poziția lor în cadrul UNRWA pentru a-și acoperi activitatea teroristă.
În plus, am văzut că un ONG numit UN Watch a dezvăluit un grup de 3.000 de angajați ai UNRWA, pe Telegram, care se lăudau și sărbătoreau masacrul Hamas din 7 octombrie.
Și, bineînțeles, au existat dovezi - care au fost furnizate Statelor Unite și altor țări - cu privire la doi angajați ai UNRWA care au participat activ la masacru”, a mai dezvăluit Excelența Sa, Reuven Azar.
Amintim că o serie de ţări, inclusiv Statele Unite, Germania şi Marea Britanie, au întrerupt finanţarea Agenţiei ONU pentru refugiații palestinieni, în urma acuzaţiilor conform cărora unii membri ai personalului UNRWA au fost implicaţi în atacurile Hamas din 7 octombrie, în sudul Israelului. România a anunțat, la rândul său, că suspendă orice eventuală contribuție pentru UNRWA.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News