Ambasadorul Israelului în România explică de ce în ciuda sistemelor antitanc moderne din Gaza, numărul tancurilor Merkava pierdute e aproape egal cu zero

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Intervenția Israelului în Fâșia Gaza pentru eliminarea Hamas. Foto: IDF
EXCLUSIV
Intervenția Israelului în Fâșia Gaza pentru eliminarea Hamas. Foto: IDF

Excelența Sa Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, în contextul războiului din Gaza ca urmare a atrocităților comise de Hamas, a acordat un interviu în exclusivitate DC Media Group în care a oferit câteva detalii despre cum sunt protejați militarii israelieni care sunt desfăşuraţi acum Fâșia Gaza şi cât de eficiente sunt sistemele de protecţie activă care sunt instalate pe blindatele israeliene.

Publicitate

,,Ei bine, de la începutul războiului, numărul soldaților israelieni care au fost uciși nu este atât de mare pe cât ne așteptam, de fapt. Și asta datorită tacticilor moderne pe care le aplică armata israeliană și datorită sistemelor de protecţie pe care le-am instalat pe vehiculele noastre blindate'', a spus ambasadorul Israelului în România, în cadrul interviului acordat DefenseRomania

Excelența Sa Reuven Azar nu a precizat în mod direct ce tip de sisteme de protecţie au fost instalate pe tancurile IDF, dar putem presupune că este vorba despre ''Trophy''.

Tancurile israeliene Merkava includ, de asemenea, un sistem avansat de apărare antirachetă, Windbreaker, dezvoltat de Rafael, care este în prezent implementat pe modelele mai vechi ale tancului Merkava și pe transportoarele blindate de trupe Namer.

,,Astfel, faptul că avem sisteme de apărare activă pe tancurile noastre creează o situație în care putem manevra. Dacă comparați manevrabilitatea armatei noastre cu, de exemplu, situația de pe frontul Ucraina - Rusia, acolo toate tancurile sunt lovite imediat de rachete antitanc și, prin urmare, nu se mai pot mișca'', a precizat ambasadorul Să Reuven Azar. 

,,Windbreaker, care este cunoscut în afara Israelului sub numele de ''sistemul Trophy'', detectează focul inamic, calculează unghiul şi timpul de impact şi lansează o ploaie de alice asupra proiectilului. Raza de acţiune este mică pentru a nu pune în pericol infanteria, iar sistemul este eficient împotriva rachetelor anti-tanc, a RPG-urilor şi a altor proiectile similare.

,,În cazul nostru, deși aproape toată gama de rachete antitanc a fost aruncată asupra tancurilor, acestea nu au fost lovite pentru că, chiar și atunci când le lovești, sistemele active creează o situație în care tancul rămâne protejat'', a susţinut E.S. Reuven Azar.

De la prima sa utilizare în condiţii reale de luptă, în anul 2011, sistemul Trophy a fost folosit de nenumărate ori, dovedindu-şi pe deplin utilitatea prin nivelul ridicat de protecţie pe care l-a oferit soldaţilor care se aflau în vehicule militare care dispuneau de un astfel de sistem activ de protecţie.

Potrivit companiei Rafael, sistemul Trophy a fost supus la peste 5.000 de teste și a acumulat peste 1.000.000 de ore de funcționare.

,,Și, prin urmare, a existat un grad foarte ridicat de succes în ceea ce privește capacitatea de supraviețuire a vehiculelor noastre blindate, iar IDF a reușit să continue manevrele. Și așa am reușit, în ultimele trei luni, am reușit să distrugem cea mai mare parte a infrastructurii militare a Hamas în nordul Fâșiei Gaza și, de asemenea, în centru. Și începem și în sud”, a mai precizat ambasadorul Israelului în România.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel