Alerta de securitate ”Charlie” de la baza germană unde e dislocată flota de avioane AWACS a NATO, declanșată din cauza unei drone

Darius Muresan |
Data publicării:
 Foto: AWACS / Forța de control și avertizare timpurie aeriană a NATO
Foto: AWACS / Forța de control și avertizare timpurie aeriană a NATO

Alerta de săptămâna trecută la o bază NATO din Germania, care găzduiește flota de avioane de supraveghere AWACS a Alianței Nord-Atlantice, a fost declanșată de o potențială amenințare cu dronă, a declarat luni o sursă de securitate, conform Agerpres și Reuters.

Baza aeriană Geilenkirchen, situată în vestul Germaniei, a ridicat nivelul de securitate la "Charlie" – al doilea cel mai înalt nivel dintr-un total de patru – pentru cea mai mare parte a zilei de vineri.

Agenția germană de știri dpa, citând surse de securitate, a raportat că un serviciu de informații străin a transmis un pont privind un posibil act de sabotaj din partea Rusiei.

Sursele de securitate citate de dpa au afirmat că au primit o informație serioasă de la un serviciu de informații străin cu privire la pregătiri pentru un posibil sabotaj rusesc împotriva bazei NATO, folosind o dronă.

Cu toate acestea, sursa de securitate citată de Reuters a precizat că nu au fost observate drone și nu există dovezi care să confirme implicarea Rusiei.

"Termenul Rusia nu a fost niciodată menționat. Discutăm despre o amenințare cauzată de drone," a subliniat un purtător de cuvânt al NATO la Geilenkirchen.

Biroul de presă al guvernului german, Ministerul de Interne și Ambasada Rusiei la Berlin nu au oferit comentarii cu privire la relatările din presă despre o posibilă amenințare rusească.

Forțele occidentale rămân în alertă maximă, în contextul înmulțirii rapoartelor serviciilor de informații și articolelor din mass-media occidentală despre posibile acte de sabotaj rusești împotriva țărilor care sprijină Ucraina în războiul său împotriva Rusiei.

Moscova, care a invadat Ucraina în februarie 2022, a respins aceste acuzații și acuză Occidentul de agresiune împotriva sa.

Tot săptămâna trecută, baza Geilenkirchen a ridicat nivelul de securitate după ce un centru militar din apropiere a fost închis temporar, în timp ce autoritățile investigau un posibil sabotaj al aprovizionării cu apă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel