Al doilea caz de contaminare a apei într-o bază militară din Germania. Două suspiciuni de sabotaj în interval de doar câteva zile

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Divizia 1 de infanterie, descarcă tancurile americane M1A1 Abrams - necesare antrenării Forțelor Armate ale Ucrainei - la Grafenwoehr, Germania, 14 mai 2023 / Christian Carrillo, defense.gov
Divizia 1 de infanterie, descarcă tancurile americane M1A1 Abrams - necesare antrenării Forțelor Armate ale Ucrainei - la Grafenwoehr, Germania, 14 mai 2023 / Christian Carrillo, defense.gov

n Germania a fost emisă vineri o nouă alertă privind o posibilă contaminare deliberată a apei potabile la o cazarmă militară, situată în apropierea locului unde a avut loc un incident similar cu două zile în urmă, au anunțat autoritățile locale, potrivit Agerpres și AFP.

Oficialii din orașul Mechernich, situat lângă Köln, în vestul Germaniei, au raportat o intruziune la stația locală de tratare și distribuție a apei potabile, menționând că aceasta furnizează apă și unei baze militare.

"Din cauza unei intruziuni în stația de distribuție a apei potabile din Mechernich, este posibil ca apa să fi fost contaminată în mod periculos pentru sănătate," au avertizat municipalitatea și serviciul de sănătate local într-un comunicat.

Autoritățile au sfătuit populația să evite consumul de apă de la robinet și să nu facă duș, "ținând cont de evenimentele recente petrecute la baza militară din Köln."

Se pare că gardul de securitate din jurul stației de tratare a apei a fost tăiat pentru a permite accesul neautorizat.

Un oficial local, Thomas Hambach, a declarat că intruziunea a fost descoperită de o patrulă militară, ca parte a măsurilor de securitate sporite după suspiciunile recente de sabotaj de la Köln.

Stația de apă potabilă este echipată cu un sistem de alarmă, dar acesta nu a funcționat, a mai adăugat el.

Miercuri, suspiciunile de sabotaj au declanșat alerte de securitate la două baze militare din Germania, una fiind baza forțelor aeriene din Köln, un hub important pentru sprijinul militar acordat Ucrainei, iar cealaltă o bază NATO.

La Köln, autoritățile au descoperit o gaură în gardul care înconjoară stația de apă potabilă ce alimentează cazarma și au închis incinta. Deocamdată, verificările nu au confirmat nicio contaminare.

În același timp, NATO a raportat o tentativă de intruziune în baza aeriană din Geilenkirchen, unde sunt staționate avioane de recunoaștere AWACS, fără a se stabili o legătură directă între cele două incidente.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel