Armata și agențiile de informații ale SUA au primit ordin să adopte inteligența artificială: Trebuie să devansăm pe toată lumea cât de repede posibil

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Departamentul american al Apărării lansează o strategie de adoptare a IA.
Departamentul american al Apărării lansează o strategie de adoptare a IA.

Pentagonul și agențiile americane de informații au noi ordine de acțiune - să adopte și să implementeze mai rapid inteligența artificială ca o chestiune de securitate națională. Președintele american Joe Biden a semnat joi o directivă, parte a unui nou memorandum privind securitatea națională. Scopul este de a se asigura că Statele Unite rămân un lider în tehnologia inteligenței artificiale, încercând în același timp să împiedice țara să devină victima instrumentelor de inteligență artificială utilizate de adversari precum China.

Noile recomandări ale Casei Albe privind inteligența artificială oferă un cadru solid pentru utilizarea tehnologiei în condiții de siguranță, dar este nevoie de mai multe investiții în infrastructura de bază pentru a exploata mai bine potențialul de securitate națională al inteligenței artificiale, au declarat săptămâna aceasta reprezentanții Departamentului american al Apărării și ai industriei.

Președintele Biden a emis joi un memorandum, primul de acest fel, menit să ofere îndrumări agențiilor de securitate națională și de informații cu privire la modul de utilizare eficientă și responsabilă a IA pentru a promova interesele americane.

Youtube video image

„Dacă guvernul Statelor Unite nu acționează cu o viteză responsabilă și în parteneriat cu industria, societatea civilă și mediul academic pentru a utiliza capacitățile IA în interesul misiunii de securitate națională - și pentru a garanta siguranța, securitatea și fiabilitatea inovării americane în domeniul IA în general - riscă să piardă teren în fața concurenților strategici”, se arată în document.

Alex Miller, ofițerul șef pentru tehnologie al șefului Statului Major al Armatei, a declarat că apreciază conducerea Casei Albe în această problemă, dar este îngrijorat că lipsa accesului și a finanțării pentru tehnologiile de bază, precum stocarea în cloud și puterea de calcul, încetinește integrarea instrumentelor de inteligență artificială de către Departamentul Apărării.

 

Statele Unite nu vor să fie depăşite de China în domeniul AI

 

Matt Steckman, Chief Revenue Officer la Anduril, a pledat pentru un impuls național mai puternic pentru a se asigura că SUA se afla în faţa unor concurenți precum China în ceea ce privește adoptarea inteligenței artificiale.

„Avem nevoie de un răspuns la nivel național”, a declarat Steckman. „Sper ca această notă să fie începutul, dar aș merge mult, mult mai departe pentru a devansa pe toată lumea cât de repede putem, probabil”.

În cadrul unei ședințe de informare de joi, consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan a recunoscut „lacunele critice” în finanțarea cercetării și dezvoltării în domeniul IA. El a declarat că administrația Biden va colabora îndeaproape cu Congresul SUA pentru a crește finanțarea pentru inovare, împreună cu celelalte cerințe din memorandum.

De-a lungul documentului, Casa Albă subliniază importanța creării unui nivel de încredere în inteligența artificială și solicită agențiilor naționale de securitate să pună în aplicare ''sisteme de protecție'' pentru a se asigura că respectă legile privind drepturile civile, drepturile omului, confidențialitatea și siguranța.

Organizațiile care valorifică inteligența artificială trebuie să o folosească într-un mod care să se alinieze „valorilor democratice”, se arată în document.

Aceasta înseamnă desemnarea unor surse de încredere pe care agențiile guvernamentale se pot baza pentru anchete legate de inteligența artificială, investirea în formarea forței de muncă, crearea de standarde pentru evaluarea siguranței instrumentelor de inteligență artificială și asigurarea respectării de către sisteme a legilor federale privind echitatea, drepturile civile și protecția consumatorilor.

„Inteligența artificială deține un potențial extraordinar atât de promițător, cât și de periculos”, se arată în memorandum. Utilizarea responsabilă a IA are potențialul de a ajuta la rezolvarea provocărilor urgente, făcând în același timp lumea noastră mai prosperă, productivă, inovatoare și sigură. În același timp, utilizarea iresponsabilă ar putea exacerba prejudicii societale precum frauda, discriminarea, prejudecățile și dezinformarea.”

Documentul face apel la o analiză aprofundată referitoare la promovarea unei rezerve solide de talente în materie de inteligență artificială, la evaluarea competitivității întreprinderilor de inteligență artificială din sectorul privat din SUA și la înțelegerea obstacolelor existente în calea creării unei infrastructuri-cheie de inteligență artificială.

Documentul îl însărcinează pe directorul Director of National Intelligence (DNI) să colaboreze cu Departamentul Apărării și cu alte agenții federale pentru a identifica „nodurile critice” din lanțul de aprovizionare cu inteligență artificială și pentru a elabora un plan actualizat în mod regulat de reducere a riscurilor în zonele respective.

DOD și comunitatea de informații ar trebui, de asemenea, să înființeze un grup de lucru cu o gamă largă de responsabilități - de la stabilirea parametrilor de evaluare a siguranței și eficacității IA la accelerarea eforturilor de achiziție a IA și la asigurarea faptului că SUA dispune de o bază industrială IA competitivă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel