Adrian Zuckerman, mesaj de 4 Iulie: Nașterea Americii, un triumf al binelui și libertății. Să avem curajul să spunem „nu” întunericului și axei Rusia - China - Iran

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România, în studiourile DefenseRomania
Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România, în studiourile DefenseRomania

E.S. Ambasadorul Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România, semnează un mesaj în DefenseRomania transmis cu ocazia Zilei Americii.

Acesta amintește că nașterea Statelor Unite ale Americii a fost un triumf al binelui, libertății și meritocrației, un succes la care la aproape două secole distanță toată lumea aspiră. Însă azi ne aflăm într-o perioadă dificilă în care trebuie să avem curajul să spunem „nu” forțelor întunericului și axei Rusia - China - Iran care încearcă tot mai activ să submineze democrațiile lumii libere prin războaie, dezinformări și propagandă.

Redăm integral mesajul transmis de Excelența Sa Ambasadorul Adrian Zuckerman:

La mulți ani cu ocazia Zilei de 4 Iulie!

Aceasta este întotdeauna o perioadă superbă. Este o sărbătoare!

Este o sărbătoare a succesului. Este triumful binelui, al oamenilor obișnuiți care s-au dovedit a nu fi simpli. Este sărbătoarea creării celei mai mari națiuni din lume pe care mulți au văzut-o vreodată, a celor mai inteligenți oameni pe care lumea i-a văzut.

Astăzi, 4 iulie, sărbătorim nașterea excepționalismului american, realizărilor individuale și a meritocrației. America ar trebui să fie mândră de realizările sale și să sărbătorească a 246-a aniversare. Toți cetățenii americani ar trebui să fie mândri că sunt americani și să sărbătorească arborând steagul american și cântând imnul național.

Majoritatea oamenilor sunt familiarizați cu Declarația de independență care a însemnat libertate și prosperitate, nu doar pentru americani, ci și pentru oameni din întreaga lume:

„Noi considerăm că aceste adevăruri sunt de la sine înțelese, că toți oamenii sunt egali din naștere, sunt înzestrați de Creatorul lor cu drepturi inalienabile, între care se numără viața, libertatea și căutarea fericirii, Căci pentru a-și asigura aceste drepturi, Guvernele servesc Oamenii, prin dreptatea puterii din consimțământul celor pe care îi guvernează...”

Din păcate, însă astăzi ne aflăm într-o lume acaparată de război și încălcari ale drepturilor omului. În ultimii trei ani și jumătate am văzut că talibanii au readus societatea afgană aflată în evoluție, la un statut primitiv; Rusia și-a invadat vecinul ucrainean, a distrus multe dintre orașele ucrainene, a ucis și mutilat civili nevinovați și a răpit peste un milion de copii ucraineni pe care i-a dus în locații necunoscute din Rusia; Iranul amenință lumea cu dezvoltarea armelor nucleare și subminează pacea și liniștea globală prin încurajarea proxy-urilor săi, grupările teroriste, Hamas și Hezbollah, să comită acte atroce de teroare și violență împotriva unuia dintre cei mai buni prieteni și aliați ai Americii, Israelul; Rusia și China destabilizează guvernele alese democratic și sponsorizează războaie civile și tulburări sociale civile în Africa și Sud America; China amenință militar democrațiile din Asia de Est de la Taiwan la Filipine și reprezintă o amenințare globală la adresa securității și stabilității internaționale; Axa răului, Rusia-China-Iran, cu ajutorul și încurajările celor de la al doilea nivel al axei, Coreea de Nord, Cuba, Venezuela, Brazilia, Africa de Sud și altele, erodează libertatea globală, securitatea și democrația.

Statele Unite și aliații săi democratici sunt subiecții unui război hibrid,  propagandei și dezinformării, un război direct sau purtat prin diferite grupuri de interes special sponsorizate de state. Este important de reținut că nu există echivalență morală între Axa Răului și democrațiile care respectă drepturile omului și statul de drept. În democrații nu regăsim milioane de oameni în gulaguri sau lagăre de reeducare și nu sunt interzise libertatea religioasă sau libertatea de exprimare. Ar trebui să ne amintim, mai ales astăzi, că semnatarii Declarației de Independență s-au bazat nu numai pe factorul divin, Providența, dar și unii pe ceilalți.

„[Noi] ne angajăm unul altuia Viețile noastre, Averile noastre și onoarea noastră sfântă...”

Așa că astăzi să reafirmăm acest angajament. Să ne angajăm unul față de celălalt că vom face ceea ce este drept și onorabil, Să spunem „nu” forțelor întunericului care ne amenință libertatea  prosperitatea și democrația.

Să nu vindem viitorul nostru și viitorul copiilor noștri celor care încearcă să ne submineze existența de zi cu zi.

Să avem curajul să păstrăm acea lumină strălucitoare  care a luminat acum 248 de ani și la care toți oamenii din lume aspiră. Putem și vom face acest lucru. Cei mai buni ani ai noștri abia cum urmează.

La mulți ani America - un viitor luminos ai în față!

Dumnezeu să vă binecuvânteze și Dumnezeu să binecuvânteze America!”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel