Acorduri de securitate pentru Ucraina din partea României și tensiunile Rusia - NATO. | Gen. Marius Crăciun la Obiectiv EuroAtlantic

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministerul de Externe al Franței via Ambasada Franței la Washington D.C.
EXCLUSIV
Ministerul de Externe al Franței via Ambasada Franței la Washington D.C.

DefenseRomania vă invită să urmăriți vineri, 26 februarie 2024, o nouă ediție a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic”.

DefenseRomania vă invită să urmăriți vineri, 26 februarie 2024, o nouă ediție a emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic”.

Podcastul „Obiectiv EuroAtlantic” este difuzat în fiecare săptămână, în ziua de vineri, începând cu ora 11:00, pe platforma DefenseRomania.

Invitatul lui Tudor Curtifan din această săptămână din cadrul emisiunii „Obiectiv EuroAtlantic” este generalul de brigadă (r.) Marius Crăciun.

Generalul (r.) Marius Crăciun este fost comandant al Forţelor pentru Operaţiuni Speciale (FOS) şi doctor în ştiinţe militare.

Subiectul emisiunii va fi acordul de securitate dintre Ucraina și România, dar și tensiunile dintre NATO și Federația Rusă, aflate la cel mai ridicat nivel după finalul Războiului Rece.

Youtube video image

Amintim că la Davos Ucraina și România au început negocierile pentru un acord bilateral privind garanțiile de securitate. Acordul, care nu a fost desecretizat, va fi discutat în cadrul podcastului.

România e cel de-al doilea stat care inițiază asemenea acorduri cu Ucraina, primul stat a fiind Marea Britanie.

De precizat că acordurile nu presupun sub nicio formă o intervenție militară în Ucraina, securitatea fiind un termen general care poate face referire la zona energetică, alimentară, etc. Amintim că România se implică activ în sprijinirea Ucrainei, fiind un important hub umanitar, dar și un stat de tranzit cu importanță economică crucială pentru capacitatea Ucrainei de a rezista în fața invaziei ruse. În ceea ce privește ajutorul militar acordat țării vecine, România e printre puținele state care au secretizat acest ajutor.

Pe lângă acordul cu Ucraina, podcastul va analiza și situația la zi de pe front, dar și declarațiile mai multor oficiali cu privire la riscul unui război de mare intensitate între Rusia și Alianța Nord-Atlantică în viitorul apropiat. Unul dintre cei care au făcut referire la un asemenea scenariu a fost chiar şeful Comitetului Militar al organizaţiei, amiralul olandez Rob Bauer.

În cadrul emisiunii generalul (r.) Marius Crăciun va face și referiri la Armata României și la lecțiile pe care țara noastră trebuie să le învețe din cei aproape doi ani de război rus împotriva Ucrianei.

Emisiunea „Obiectiv EuroAtlantic”ediția din 26 februarie 2024, poate fi urmărită începând cu ora 11:00, atât pe pagina de Facebook DefenseRomania, pe www.DefenseRomania.ro, dar și pe pagina de YouTube, unde vă invităm să apăsați butonul „Subscribe” („Abonează-te”).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel