Una dintre cele mai stricte măsuri de securitate din lume este în vigoare în Puglia, Italia, de miercuri la prânz. În zona locului de desfășurare a summit-ului vor fi dislocate în total 7.500 de forțe de securitate.
Cu ocazia summit-ului, Italia a reluat controalele la granițele sale terestre, maritime și aeriene în perioada 5-18 iunie.
La fața locului se află mii de polițiști, jandarmi, militari și agenți ai serviciilor secrete. Spațiul aerian de deasupra zonei este închis, sistemul antiaerian Samp-T este gata. Navele marinei asigură apoi securitatea de pe mare.
Sistemul antiaerian Samp-T este pregătit să-i protejeze pe oamenii de stat, care pot monitoriza zeci de ținte și pot distruge simultan până la zece dintre ele. Este singurul sistem de apărare european capabil să contracareze rachetele balistice.
Semnalul ISM, GPS și GLONASS va fi întrerupt în zona Fasano și Brindisi. Lunetişti de poliţie sunt dislocaţi pe acoperişurile din Bari, iar scafandrii de poliţie au percheziţionat zona portului, scrie site-ul tg.la7.it. Locuitorii vor trebui să folosească permise speciale pentru a se deplasa prin zonă.
Biden și Zelenski vor semna un acord de securitate pe 10 ani între SUA și Ucraina
Președintele american Joe Biden și președintele ucrainean plănuiesc să semneze joi, 13 iunie, un acord de securitate pe 10 ani, arată WP.
Volodimir Zelenski a declarat pe rețelele de socializare că „acordurile bilaterale de securitate vor fi semnate în timpul întâlnirilor cu președintele american Joe Biden și premierul japonez Fumio Kishida.
Documentul cu Statele Unite va fi fără precedent. „Întregul popor ucrainean, inclusiv eroii noștri, văd că G7 va sprijini întotdeauna Ucraina. Sunt recunoscător partenerilor noștri pentru că au crezut în noi și în victoria noastră”, arată Zelenski.
Publicația WP arată că acordul nu va putea să oblige viitoarea administrație americană să sprijine Ucraina.
Trump sau orice viitor președinte se poate retrage din acordul executiv obligatoriu din punct de vedere juridic, deoarece nu este un tratat și nu va fi ratificat de Congresul SUA. Acordul nu conține nicio obligație nouă cu privire la perspectivele aderării Ucrainei la NATO și nu obligă Washingtonul să furnizeze trupe pentru apărarea Ucrainei în cazul unui atac asupra acesteia.
SUA vor încerca să contribuie la construirea puterii de descurajare pe termen lung a Ucrainei în diferite zone, inclusiv în aer, pe mare și în spațiul cibernetic.
„Este vorba despre mutarea ciclului de planificare de la abordarea strict a războiului actual la gândirea mult mai largă despre descurajare și apărare”, a spus Eric Ciaramella, fost oficial de la Casa Albă.
„Acesta nu este sfârșitul poveștii... Vor fi găsite modalități de a întări aceste aranjamente în timp, inclusiv prin coordonarea cu aliații”, a spus oficialul.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News