"Aceasta este o amenințare la adresa securității Statelor Unite". SUA comentează interceptarea avioanelor de luptă rusești și chinezești

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Două avioane de luptă CF-18 Hornets, două F-35 Lighting II și două F-16 Fighting Falcons de la NORAD au identificat și interceptat pozitiv două avioane militare rusești TU-95 și două PRC H-6 care operau în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) di
Două avioane de luptă CF-18 Hornets, două F-35 Lighting II și două F-16 Fighting Falcons de la NORAD au identificat și interceptat pozitiv două avioane militare rusești TU-95 și două PRC H-6 care operau în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) din Alaska la 24 iulie 2024. Sursa foto: NORAD.

Pentagonul și Departamentul de Stat al SUA au comentat interceptarea a două bombardiere rusești TU-95 și a două bombardiere chinezești H-6 de către avioanele de luptă americane și canadiene în zona de recunoaștere a apărării aeriene din Alaska.

,,Aceasta este o amenințare la adresa securității Statelor Unite", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, în cadrul unui briefing din 25 iulie.

El a reamintit că Washingtonul este preocupat de mult timp de dezvoltarea cooperării militare dintre China și Rusia și de modul în care China "continuă să alimenteze războiul Rusiei împotriva Ucrainei" cu ajutorul companiilor chineze din baza industrială de apărare.

Comandamentul nord-american de apărare aerospațială a interceptat miercuri două bombardiere rusești și două chineze care zburau în apropiere de Alaska, în ceea ce un oficial american din domeniul apărării a declarat că a fost prima dată când cele două țări au fost interceptate în timp ce operau împreună.

Youtube video image

Bombardierele au rămas în spațiul aerian internațional în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) din Alaska și "nu au fost considerate o amenințare", potrivit unei declarații a NORAD.

SUA și Canada, care formează împreună NORAD, au interceptat bombardierele rusești TU-95 Bear și chineze H-6. Aeronavele nu au intrat în spațiul aerian suveran al SUA sau Canadei, a declarat NORAD.

De asemenea, este pentru prima dată când bombardierele H-6, care sunt un derivat al bombardierelor sovietice mai vechi, au intrat în ADIZ Alaska, a declarat oficialul apărării.

Interceptarea a fost efectuată de avioane de luptă americane F-16 și F-35, precum și de avioane de luptă canadiene CF-18, potrivit oficialului din domeniul apărării. Avioanele de sprijin au fost, de asemenea, parte a interceptării, a spus oficialul.

Lloyd Austin, secretarul american al apărării, a declarat că recentele zboruri comune ale aeronavelor ruse și chineze "nu au fost o surpriză".

,,Am monitorizat îndeaproape aceste aeronave, le-am urmărit și le-am interceptat. Acest lucru demonstrează că forțele noastre armate sunt mereu în alertă și că avem capacități de supraveghere foarte bune", a declarat secretarul apărării.

Austin nu a intrat în detalii privind informațiile, dar a precizat că a fost pentru prima dată când Rusia și China "au zburat în acest fel".

În ceea ce privește mesajul trimis de ruși și chinezi, Austin a răspuns: "O să vă spun ce mesaj trimitem. Și acesta este că vom fi atenți, suntem atenți și vom fi mereu atenți. Vom proteja națiunea".

Dacă Statele Unite ale Americii sunt provocate sau amenințate, spune Austin, forțele americane "vor face ceea ce trebuie".

Iar în ceea ce privește faptul că "adversarii ne testează sau nu în acest moment", Austin a spus că ei "testează întotdeauna" Statele Unite.

În timpul briefingului, Austin a comentat, de asemenea, rolul lui Kamala Harris în luarea unor decizii importante în domeniul apărării, inclusiv Ucraina:

,,Atacurile pe care a trebuit să le efectuăm, desfășurările pe care le-am făcut, decizia de a sprijini Ucraina... Ea este întotdeauna acolo. Face întotdeauna parte din proces și este întotdeauna foarte implicată".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel