A început echiparea celei mai importante facilități construite de NATO în ultimii 30 de ani - Baza militară din orașul polonez Powidz

Cătălin Costea |
Data publicării:
Tancuri americane Abrams în Polonia. Sursa Foto: Ministerul Apărării din Polonia.
Tancuri americane Abrams în Polonia. Sursa Foto: Ministerul Apărării din Polonia.

Un prim lot de 14 tancuri americane M1 Abrams însoțite de un vehicul blindat de recuperare M88 au fost livrate bazei militare NATO din orașul polonez Powidz, după cum a informat pe 28 iunie ziarul Departamentului de Apărare al SUA, Stars and Stripes citând un reprezentant al armatei.

Un lot de vehicule blindate a fost transferat la Powidz ca măsură de prevedere în cazul „agresiunii ruse pe flancul estic al NATO”, se arată în publicație.

Baza militară, situată la 400 km de granița de vest cu Ucraina, va primi în final 85 de tancuri de luptă, 190 de vehicule blindate, precum și 35 de piese de artilerie, precum obuzierul autopropulsat M109 și muniție pentru acestea. .

 

Cea mai importantă faciliate NATO din ultimii 30 de ani

 

Baza militară din Powidz, întreținută de Brigada 405 Army Field Support este cel mai important efort de infrastructură al NATO de peste trei decenii, după cum se reiterează dintr-un comunicat transmis vineri de oficialii americani. Aceasta va fi pe deplin operațională în cursul anului viitor.

„Această facilitate are un impact uriaș asupra NATO”, a declarat comandantul brigăzii, colonelul Ernest LaneI. „Locația strategică ne permite să avem mai multe căi de acces, posibilități de îmbarcare și rute de plecare.”

Scopul unor astfel de baze dezvoltate în cadrul așa-numitului program Army Prepositioned Stock (APC) este în principal de asigurare a unor rezerve de tehnică militară pre-poziționate avantajos. Depozitele de muniții și tehnică militară din acestea pot fi folosite în cazurile în care este solicitată putere de luptă suplimentară pentru operații, exerciții sau antrenamente urgente.

Potrivit analiștilor militari, facilitatea de la Powidz permite reducerea timpilor de desfășurare a trupelor de la 60 de zile la o săptămână, precum și echiparea în 48 de ore a unei brigăzi de blindate.

Lucrările la baza militară din Powidz, finanțate integral de NATO cu peste 360 ​​de milioane de dolari, au început în 2020 și au fost finalizate recent.

Baza are 650.000 de metri pătrați de spațiu de depozitare cu umiditate controlată, un depozit subteran de muniții în suprafață totală de 58.000 de metri pătrați și o secție de întreținere a vehiculelor și a mijloacelor de sprijin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel