75 de drone ucrainene au zburat în Rusia. O rafinărie din Krasnodar a luat foc

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă

Incendiul a izbucnit luni dimineața devreme la rafinăria de petrol Tuapse din regiunea Krasnodar, a informat TASS.

Rusia a anunțat că a doborât 75 de drone ucrainene peste teritoriul său și deasupra Mării Negre și Azov, luni dimineață.

Resturile de la una dintre drone au declanșat un incendiu în Tuapse, unde au trebuit să intervină 31 de echipamente și 91 de pompieri, a informat TASS.

Dar imaginile cu o dronă zburând deasupra unei rafinării a apărut pe canalul Telegram Ostorožno. Se aud focuri de armă, apoi se vede o explozie la rafinărie și se îngroașă o coloană în creștere de fum gri-maro. Drona a fost filmată de un locuitor al blocului turn.

Este singura rafinărie de petrol rusească de la Marea Neagră și, în același timp, una dintre cele mai mari zece facilități de acest tip din țară. Dronele armatei ucrainene au atacat-o deja în luna mai a acestui an.

Potrivit aceluiași canal, a fost atacat și Morozovsk, care are un aeroport militar. Se poate observa o explozie și o coloană de fum negru care se ridică, indicând că ardeau derivate ale petrolului.

Potrivit TASS , Ministerul rus al Apărării a anunțat că apărarea aeriană (PVO) a doborât 75 de drone.

„În cursul nopții trecute, în timpul încercării regimului de la Kiev de a comite atacuri teroriste folosind mașini fără pilot asupra obiectelor de pe teritoriul Federației Ruse, patrularea sistemelor PVO (apărare aeriană) a controlat sau distrus 47 de drone deasupra Rostovskaya, câte una peste Belgorod, Regiunile Voronezh și Smolensk și opt peste regiunea Krasnodar, precum și 17 drone deasupra Mării Negre și Azov”, a scris site-ul.

Alte cinci drone au fost distruse în regiunea Astrakhan în jurul orei șapte dimineața, a adăugat TASS .

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel