Suspecții sunt membri ai GRU, serviciile de informații militare rusești și se presupune că au desfăşirat acţiuni de hacking asupra Comitetul de campanie al Congresului Democrat (DCCC), Comitetul Național Democrat (DNC) și în campania lui Hillary Clinton în timpul alegerilor prezidențiale din 2016.
Rechizitoriul, asigurat de Consilierul Special Robert Mueller în investigația sa în curs de desfășurare a implicării Rusiei în alegerile din 2016, câștigată de președintele Donald Trump, a fost emisă cu trei zile înainte ca Trump, care în prezent se află în vizită în Marea Britanie, să se întâlnească cu un președinte rus Vladimir Putin în Helsinki, potrivit bloomberg.com
"Rechizitoriul acuză 12 ofițeri militari ruși cu nume conspirative pentru că au intervenit în alegerile prezidențiale din 2016", a declarat Adjunctul Procurorului General, Rod Rosenstein, la o conferință de presă.
Rosenstein a spus că nu există nicio dovadă că cetățenii americani au fost implicați în presupusele crime descrise în acuzație
El a spus că la informat pe Trump la începutul acestei săptămâni cu privire la rechizitoriul care a fost făcut public astăzi.
Agenţii ruşi sunt acuzaţi de accesarea neautorizată a reţelei informatice a Comitetului Naţional Democrat, a Comitetului democrat din Congres şi a serverelor echipei de campanie a candidatului democrat la preşedinţie, Hillary Clinton. Informaţiile sustrase ilegal au fost difuzate cu câteva săptămâni înaintea scrutinului prezidenţial din noiembrie 2016.
"Internetul le permite adversarilor externi să atace americanii în moduri noi şi neaşteptate", a declarat Rod Rosenstein.
"Alegerile libere şi corecte necesită eforturi şi generează dispute, astfel că vor fi mereu adversari care încearcă să amplifice disputele interne pentru a genera confuzie, clivaje şi pentru a ne controla", a subliniat oficialul american.
Inculpările celor 12 ruşi au fost cerute de procurorul special Robert Mueller, care anchetează presupusa imixtiune rusă în alegerile câştigate de candidatul republican Donald Trump
Moscova este acuzată că a orchestrat operaţiunile de piraterie informatică prin care au fost sustrase şi publicate mii de emailuri ale unor responsabili ai Partidului Democrat, bruind astfel mesajul candidatei Hillary Clinton.
Treisprezece cetăţeni ruşi şi trei firme din această ţară au fost deja inculpaţi de procurorul special, care i-a acuzat că au întreprins pe reţelele sociale o campanie de destabilizare a candidatei democrate înaintea scrutinului. Kremlinul a respins toate acuzaţiile.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News