Germania susține că vor exista „consecințe drastice” după scandalul interceptărilor generalilor nemți de Rusia

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata germană. Foto: Bundeswehr
Armata germană. Foto: Bundeswehr

Comisarul parlamentar german pentru apărare, Eva Hogl, susține că scandalul interceptării de către ruși a unor convorbiri ale militarilor germani trebuie să aibă consecințe semnificative. 

Ea propune instruirea imediată a tuturor responsabililor de la toate nivelurile forțelor de apărare în protecția comunicațiilor și asigurarea unei transmisii securizate a informațiilor și comunicărilor. Hogl solicită, de asemenea, creșterea investițiilor în contracararea spionajului și întărirea Serviciului de contraspionaj militar (MAD).

Potrivit informațiilor duminică de la agenția DPA, citată de Agerpres, ofițerii germani au fost vulnerabili întrucât nu au folosit o conexiune criptată în timpul conversației interceptate de Rusia.

Aceasta a fost publicată ulterior de postul de televiziune rus RT, iar înregistrarea conține o discuție între înalți ofițeri ai forțelor aeriene germane despre posibilitățile teoretice ale desfășurării de rachete de croazieră Taurus în Ucraina. Eva Hogl insistă pe nevoia de a proteja comunicațiile și de a investi în securitatea națională pentru a contracara astfel de incidente.

Ofițerii germani au fost acuzați că au folosit mijloace de comunicare insuficient de sigure pentru discuțiile avute, iar autenticitatea înregistrării a fost confirmată de surse de securitate. Conținutul discuției a ridicat preocupări privind securitatea națională și a stârnit apeluri la luarea de măsuri pentru a preveni incidente similare în viitor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel